ÅTERSTÄLL LÖSENORD

REGISTRERA ETT KONTO

PEM koppling 50 mm – utvändig gänga 2 tum

39 kr
49 kr inkl. moms

PEM-koppling 50 mm med utvändig gänga 2″.

  • För 50 mm PEM-slang
  • Gänga: 2 tum, utvändig
  • 10 ATM, ca 10 bar.
  • Svart
Artikelnr: 32520506 Kategori:

Beskrivning

PEM koppling 50 mm – utvändig gänga 2 tum

En kompressionskoppling (PEM) är en typ av rörförbindelse som används för att koppla samman två rör eller slangar på ett säkert och läckagefritt sätt. Den består av tre huvudsakliga delar: en kompressionsmutter, en kompressionsring och en kopplingskropp.

Kompressionsringen är en liten cylindrisk metall- eller plastbit som passar runt röret eller slangarna och komprimeras när muttern dras åt, vilket skapar en tätning. Muttern skruvas sedan på kopplingskroppen och dras åt för hand eller med verktyg anpassade till kopplingarna, vilket pressar kompressionsringen mot röret eller slangarna och skapar en vattentät försegling.

Kompressionskopplingar används ofta inom VVS- eller bevattning, eftersom de är lätta att installera, demontera och återmontera, utan behov av lödning eller specialverktyg.

En av de största fördelarna med kompressionskopplingar är att de enkelt kan justeras eller bytas ut, vilket gör dem till ett populärt val för gör-det-själv-projekt och reparationer. Det är dock viktigt att använda rätt storlek och typ av kompressionskoppling för den specifika tillämpningen för att säkerställa en säker och läckagefri anslutning.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”PEM koppling 50 mm – utvändig gänga 2 tum”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TOP